توسط esmaeil.najafi.h

خواص روغن شتر مرغ آتروپات

تاریخچه شتر مرغ :
مقدمه :
شتر مرغ بزرگ ترين پرنده روي زمين و از خانواده پرندگان فاقد استخوان هاي پروازي مي باشد که به علت شيوه استخوان بندي، بدن بزرگ وبالهاي کوچک توانايي پرواز ندارند.
زادگاه اصلي شتر مرغ صحراهاي خشک و بي آب و علف آفريقا، شبه جزيره عربستان، مصر و يونان است. ولي در عصر حاضر در آفريقاي جنوبي، تانزانيا، سومالي، استراليا، نيوزلند، اروپا، آسيا، آمريکاي شمالي و جنوبي مشاهده مي گردند.
بررسي هاي فسيل شناسي نشان مي دهد که شتر مرغ در شمال ايران نيز مي زيسته است.
انواع پرندگان متعلق به خانواده شتر مرغ شامل :کيوي (KIWI)، ناندو (NANDU)،ايميو (EMU)، ري آ (REHA ) کاسوواري(CASSOWOAR) مي باشند.
شتر مرغ از زمان هاي بسيار قديم مورد توجه مردم بوده و به شکل و شمايل امروزي حدود 2 ميليون سال قدمت دارد.
از سال 1860 ميلادي آفريقاي جنوبي اقدام به توليد شتر مرغ کرده است. در سال 1959 ميلادي اتحاديه اي با هدف انحصاري نمودن توليد و صادرات پر و پوست حاصل از ذبح شتر مرغ در آفريقاي جنوبي به وجود آمد. در همين زمان دولت اين کشور قانوني را تصويب کرد که به موجب آن فروش پرنده زنده و تخمهاي بارور شتر مرغ ممنوع شد. با اين وجود در دهه هاي اخير به روش هاي غير قانوني تعداد محدودي پرنده زنده و تخم هاي بارور از اين کشور به اروپا، آمريکا و فلسطين اشغالي ارسال گرديد.
در سال 1990 ميلادي با استقلال ناميبيا تعدادي از مزارع پرورش شتر مرغ اين کشور تازه استقلال يافته اقدام به صادرات حيوان زنده و تخمهاي بارور شتر مرغ به ساير نقاط جهان کردند. از اين زمان به بعد صنايع پرورش شتر مرغ در امريکاي شمالي، اروپا، جنوب و شرق آفريقا، استرليا و زلاند نو ايجاد شده و به سرعت توسعه يافت.
ساير محصولات :
علاوه بر گوشت، پوست، پر، تخم و چربي از مژه هاي شتر مرغ نيز در توليد قلم مو هاي لوکس استفاده می شود.
پودر حاصل از آسياب کردن ناخن هاي شتر مرغ بسيار سخت و مقاوم در مقابل سايش بوده و از آن براي تميز کردن و براق نمودن جواهرات استفاده مي شود. گزارشي از پيوند موفقيت آميز قرنيه چشم شتر مرغ به انسان ارائه گرديده است .

چربی های موجود در شتر مرغ :
بيشتر حيوانات روشهايي براي ذخيره سازي چربي دارند که مي توانند در مواقع ضروري مانند : بيماري، توليد مثل، شرايط آب و هوايي سخت از آن استفاده نمايند.
شتر مرغان مقداری چربي در زیر پوست  بدنشان ذخيره دارند، اما اصلی ترین ذخيره آنها در مکاني در زير شکمشان و درست در جلوي پاها قرار دارد.
استاندارد استخراج چربي از شتر مرغ ذبح شده بين 5 تا 7 کيلوگرم است ولي در پرندگان فربه اين مقدار بين 14 تا 16 کيلو گرم هم مي رسد.


تاریخچه و سرچشمه روغن شترمرغ :
تاریخ بومیان استرالیایی نشان دهنده ی مصرف روغن شترمرغ  توسط آنها به ده ها هزار سال  قبل بر می گردد . بومیان از روغن شترمرغ برای تسکین درد و کمک به درمان سریعتر زخم ها و نگهداری از پوست شان در مقابل آب و هوای سخت و خورشید استفاده می کردند .
روش های درمان بومیان در ویونا و جاهای دیگر شامل آویزان کردن پوست یک شترمرغ از درخت برای جمع آوری روغن و یا پیچاندن بیماران در یک پوست تازه کشتار شده شتر مرغ استفاده می کردند .
در هر دو مورد برای تبدیل کردن چربی  به روغن شترمرغ کاتالیزور گرمای خورشید است که اینکار باعث  افزایش جذب روغن می شود. بومیان روغن شترمرغ را به اروپاییان به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی و مرطوب کننده ی پوست معرفی کردند. مصرف روغن شترمرغ در بین درمان های طبیعی زیادی که ساکنان بومی استرالیا فراگرفته بودند ، دیده شده است . مصرف روغن شترمرغ در مناطق کوهستانی رایج تر بوده که از آن در درمان بافت آسیب دیده ، سوختگی ها و مشکلات پوست خشک استفاده می کردند .
در زمان های اخیر بود که روغن شترمرغ مورد توجه بشر مدرن قرار گرفت . اولین گزارش منتشر شده در روزنامه Australian Post راجع به آزمایشات دکتر پیتر گاش ، ریموند پیرز در لابراتوار های تحقیقی مفصل و استخوان ، دانشگاه سیدنی در بیمارستان Royal North Share و دکتر مایکل وایت هاوس ، دپارتمان پاتولوژی ، دانشگاه آدلائید  می باشد.
اگر چه تصور می شود روغن شترمرغ کشف جدید است،ولی باید گفت که چنین نیست بلکه روغن شترمرغ درمانی باستانی برای بسیاری از بیماریهای جامعه مدرن امروزیست.اثربخشی و قدرت روغن شترمرغ در اجزا تشکیل دهنده این محصول می باشد و آن چیزی جز اسیدهای چرب غیر اشباع(ضروری) نیست.
روغن شترمرغ عمیقاً به غشاء میانی پوست نفوذ می کند

تاثیر نافذ روغن شترمرغ :، با توجه به نظرات داروساز و محقق آلن استریکلند از آلاباما ، احتمالاً در رابطه با ترکیب غیر فسفدی آن می باشد . «پوست ما دارای کمبود فسفولیپید می باشد ، به عبارتی دیگر در پوست ما فسفر وجود ندارد . اگر محصولی که دارای فسفر می باشد را بر روی پوستتان بگذارید ، پوست بدن طوری ساخته شده که آن را جذب نمی کند » هر زمان محصولی که دارای فسفولیپید کمتری یا فاقد فسفولیپید باشد ،بر روی پوستتان بگذارید، به سرعت جذب می شود .و همچنین روغن شترمرغ غیر کومودوژنیک است؛به همین دلیل منافذ پوست را مسدود نمی کند.
چرا استفاده از روغن شتر مرغ :
برخی از مردم و متخصصین بر این باورند که روغن شتر مرغ صرفا یک روغن است و جز چربی که به پوست می دهد خاصیت دیگری ندارد که بایذ اذعان کرد روغن شتر مرغ درست است که از چربی پرنده بدست می اید ولی این روغن غنی از اسیدهای چرب ضروری  است که بدن  هر شخص به ان نیاز دارد.
در دنیا روغن شتر مرغ به دو صورت خوراکی و موضعی استفاده می شود که در  حال حاضر در ایران استفاده موضعی آن مرسوم است.روغن شتر مرغ یک ماده طبیعی با کارائی های گوناگون می باشد که برای هر سنی قابل استفاده است,
روغن شتر مرغ با داشتن محتویا ت زیر تاثیرات بسزایی برروی پوست و درد دارد که عبارتست از:
الف ) اسیدهای چرب ضروری: تقویت کننده سلول های پوست , کاهنده و ضد چین و چروک پوست , جلوگیری از پیری زود رس پوست , نرم و مرطوب کننده پوست , تسکین دهنده دردهای عضلانی و مفصلی.
ب ) ویتامین E  : انتی اکسیدان قوی .
ج ) ویتامین A  :ترمیم کننده پوست.
د ) انتی سپتیک طبیعی.
و )اکسیژن رسانی 
:اسیدهای چرب موجود در روغن شتر مرغ غنی از اکسیژن می باشد.
پ )غیر کومودژنیک : منافذ پوست را مسدود نمی کند .

تحقیقات انجمن روغن شترمرغ آمریکا در خصوص اسیدهای چرب ، 1995
  تحلیل اسید چرب روغن شترمرغ توسط : دکتر پاول اسمیت ، دکتر مارگرت اشمیت ، آماندا براون از دانشگاه اوبرن .
  خلاصه : تحلیل اسید های چرب موجود در روغن شترمرغ مشخص کرد که این روغن حاوی تقریباً 70درصد از اسید های چرب اشباع نشده می باشد . عمده ترین اسید چرب یافت شده در روغن شترمرغ اولئیک اسید (امگا9) است که اشباع نشده  و تک حلقه است و شامل بیش از 40 درصد از کل اسید چرب می باشد . همچنین روغن شترمرغ شامل هر دو اسید چرب ضروری (EFA) می باشد که برای سلامتی انسان حائز اهمیت هستند . 20درصد لینولئیک اسید (امگا6) و 2 درصد لینولنیک اسید (امگا 3) .
اکسیری به نام اسیدهای چرب ضروری
دو اسيد چرب ضروري بدن امگا 3 و امگا 6 ميباشند. اسيد هـاي چـرب ضـروري آن دستـه از اسيدهاي چرب ميباشند كـه بـدن قـادر بـه تـوليد و سنتز آنها نيست و بايد از طريق غـذا تامين گردند. امگا 3 و امگا 6 جزء اسيدهاي چرب غير اشباع چندگانه (مركب) ميباشند. تقسيم بندي چربي ها به قرار زير است:
1- چربي هاي اشباع(بدون پيوند دوگانه): اين چربيها در دماي محيط و اتاق جامد مي بـاشـنـد. مـثل:كره، دنبه، چربي گوشت قرمزو روعن نارگيل.
2- چربي هاي غير اشباع يگانه و يا ساده (داراي يك پيوند دوگانه): اين چربيها در دماي اتاق مايع بوده اما درون يخچال جامد هستند. مثل: روغنهاي زيتون، بادام و بادام زميني.
3- چربيهاي غير اشباع چندگانه و يا مركب(داراي بيش از يك پيوند دوگانه): اين چربيها هم در دماي محيط و هم در يخچال مايع ميباشند. مثل: روغن هاي آفتاب گردان، سويا، ماهي، گردو و دانه كتان.
4- چربيهاي ترانس: چربيهاي غير اشباعي هستند كه طي فرآيند هيدروژناسيون به حالت جامد در آمده اند.
اسید‌های چرب ضروری (Essential Fatty Acids‌ها)
اسید‌های چرب ضروری (EFA‌ها) چربی‌های لازمی ‌هستند که در بدن انسان ساخته نمی‌شوند و بايد از طریق رژیم غذایی تامین شوند. EFA‌ها اسید‌های چرب چند اشباع نشده با زنجیره بلند هستند که از اسید‌های لینولنیک، لینولئیک و اولئیک مشتق می‌شوند. EFA‌ها به دو خانواده تقسیم شد‌ه‌اند: امگا-3 و امگا-6. امگا-9 نیز لازم است اما “ضروری” نیست چون بدن قادر است مقدار ‌اندکی از آن را به وسیلهEFA‌های ضروری موجود در رژیم غذایی درست کند. اسید‌های چرب امگا-3 از اسید لینولنیک، امگا-6 از اسید لینولئیک و امگا-9 از اسید اولئیک مشتق می‌شوند.

کمبود EFAبه‌خصوص امگا-3 بسیار رایج است.  متاسفانه در مناطقی از جهان مانند ایران که مصرف ماهیان و محصولات دریایی پایین است نسبت مصرف امگا 6 به امگا 3 در حدود 20 به 1 می باشد . مسلما در چنین رژیمی چربی های سودمند امگا 3 پایین است . در حالیکه بهترین نسبت مصرف میان این دو نسبت 1 به 1 و یا 4 به 1 ؛ امگا 6 به امگا 3 می باشد . حداقل میزان صحیح اسید لینولنیک (امگا-3) و اسید لینولئیک (امگا-6) از طریق رژیم غذایی برای هر فرد بالغ به‌طور روزانه مقدار 5/1 گرم از هر کدام است. لزوم مصرف متعادل این اسید چرب ضروری به این خاطر است که این دو اسید چرب با یکدیگر بر سر آنزیم ها رقابت می کنند.
یعنی هر گاه اسید چرب امگا 6 بیش از امگا 3 مصرف گردد , فقط اسید چرب  امگا 6 متابولیزه شده و بدن قادر نمی باشد از اسید چرب امگا 3 استفاده کند .
کمبود میزان EFA‌ها و ناهماهنگ بودن نسبت امگا-6 به امگا-3 باعث بروز ناراحتی‌‌هایی جدی مانند سکته قلبی، سرطان، مقاومت به انسولین، آسم، افسردگی‌‌های پس از بارداری، پیری زودرس، گرفتگی عروق، چاقی، دیابت، ارتروز و آلزایمر می‌شود.
نقش اسیدهای چرب غیر اشباع در بدن :
1- ساختمان غشاء سلولي در بدن عمدتا از اسيد هاي چرب تشكيل يافته اند. غشاء سلولي اجازه ميدهد تا ميزان ضروري از مواد مغذي به درون سلولها وارد شده و مواد زائد بسرعت از داخل سلولها خارج گردند. براي آنكه سلولها قادر باشند اين وظيفه تبادل مواد مغذي و زائد را به نحو احسن به انجام رسانند بايستي غشاء سلولي سياليت، پايداري و يكپارچگي خود را حفظ كند. سلولهايي كه فاقد غشاء سلولي سالم ميباشند توانايي نگهداري آب و مواد مغذي را از دست داده و همچنين قابليت برقراري ارتباط با ساير سلولها را نيز از دست ميدهند. از آنجايي كه غشاء سلولي از چربي تشكيل يافته است، سياليت و انعطاف پذيري آنها به  نوع چربي مصرفي ما بستگي دارد. مصرف روغنهاي اشباع شده (هيدروژنه) غشاء سلولي را سفت و سخت ميكند. و در مقابل مصرف روغنهاي غير اشباع سلامتي آنها را تضمين ميكند. امگا 3 نقش حياتي در ساختار غشاء سلولي دارد.
2- اسيد هاي چرب ضروري در كاركرد صحيح سيستم هاي عصبي، توليد مثلي، ايمني و قلبي-عروقي نقش حياتي دارند.
3- اسيد هاي چرب در بسياري از فرآيندهاي بيوشيميايي بدن نقش دارند.
4- 60 درصد مغز از چربي تشكيل يافته است. عملكرد  صحيح مغز و سلولهاي عصبي به اسيدهاي چرب وابسته است. امگا 3 از اجزاء اصلي ساختمان مغز، بافتهاي عصبي و شبكيه چشم ميباشد.
5- تحريك متابوليسم، افزايش سرعت متابوليسم، افزايش توليد انرژي.
6- نقش در تنظيم تقسيم سلولي.
امگا-3 (اسید لینولنیک)
امگا‌‌های 3 در ساخت دیواره سلول‌ها نقش داشته آنها را نرم و قابل انعطاف نگاه می‌دارند. جریان خون و اکسیژن‌رسانی به آنها را تقویت کرده و انعطاف‌پذیری و عملکرد درست گلبول‌‌های قرمز را تضمین می‌كنند.
برخی از فوائد مصرف امگا 3 :
1- درمان و كاهش دردهاي مفاصل, آرتريت روماتوئيد و آرتروز.
2- درمان پوكي استخوان. امگا 3 جذب كلسيم را افزايش داده و رسوب كلسيم را در استخوانها تسهيل ميكند.
3- درمان افسردگي. افرادي كه امگا3 به اندازه كافي دريافت نميكنند بيشتر مستعد افسردگي مي باشند.
4- التیايم سوختگي ها با كاهش التهاب و تسريع درمان زخمها.
5- كاهش التهاب در سرتاسر بدن.
6- باعث نرمی و لطافت پوست می شود.
7-  جلوگيري از پيري زود رس.
8- شل شدن و گشاد شدن عروق خوني. حفظ انعطاف پذيري ديواره عروق و پيشگيري از تشكيل پلاك در ديواره عروق.
9- جلوگيري از رشد سلولهاي سرطاني.
10- افزايش سطح هورمون رشد.افزايش رشد عضلات.
11- پيشگيري و يا درمان: آلزايمر , آسم , اختلال كم توجهي , بيش فعالي, سرطانها, اگزما , ميگرن , پسوريازيس , آكنه.
امگا-6 (اسید لینولئیک)
اسید لینولئیک، اسید چرب اصلی امگا-6 است.  امگا 6 گروهی دیگر از اسیدهای چرب ضروری  است که همراه با امگا 3 در بسیاری از واکنش های مهم فیزیولوژیک همکاری می کند
برخی از فوائد مصرف امگا 6 :
1 )کاهش التهاب مفاصل , آرتریت روماتوئید و در نتیجه درد.
2) حفظ بیشتر سلامت پوست به طور خاص به کاهش علائم و کنترل بیماری  اگزما و پسوریازیس کمک می کند.
3) افزایش رشد مو ,ناخن و پوست سالم .
4) جلوگیری از زوال عصبی در بیماران دیابتی.
امگا-9 (اسید اولئیک)
اسید اولئیک برای بدن لازم است و در  واقع جزو گروه EFA نیست، زیرا بدن قادر است در صورت دسترسی به EFA‌ها مقدار ‌اندکی از آن را بسازد.
اسید اولئیک خطر سکته قلبی و گرفتگی عروق را کاهش داده و از بروز سرطان جلوگیری می‌‌كند,و همچنین اولئیک اسید باعث نرمی و لطافت پوست شده و از پیری زودرس پوست جلوگیری نمائید.

کاربردهای روغن شترمرغ :

مطالعات و تحقیقات برروی روغن شتر مرغ اثبات نموده است که این روغن جهت کاهش التهاب , درد , التیام و بازسازی پوست بسیار مفید است .روغن شتر مرغ  به عنوان سریعترین و پر نفوذ ترین روغن در پوست شناخته شده است که  بسیار شبیه چربی موجود در پوست انسان می باشد و نیز به علت ریز مولکول بودن و دمای ذوب پایین با سرعت فوق العاده ای بدون بر جای گذاشتن چربی جذب پوست می شود.
اسیدهای چرب موجود در روغن شتر مرغ غنی از اکسیژن است و به همین علت است که در زمان استفاده  باعث افزایش گردش جریان خون می گردد.
در زیر برخی از کاربرهای روغن شتر مرغ به اختصار توضیح داده می شود:
آرتروز :
 

آرتروز که گاهی به صورت ورم مفاصل ناشی از کار زیاد توصیف می شودکه در بین جامعه  شیوع بالایی دارد. این بیماری در اثرتخریب تدریجی غضروف مفصلی در طول زمان ایجاد می شود (غضروف مفصلی در واقع همان بالشتک های استخوانی است که سبب مالیده نشدن قطعات استخوانی روی هم می شود) در نتیجه آرتروز جزیی از روند پیری محسوب می شود. آرتروز می تواند وضعیتی دردناک و ناتوان کننده ایجاد کند ولی همه افراد به یک اندازه گرفتارنمی شوند.روغن شتر مرغ با توجه به اجزاء تشکیل دهنده اش امگا 3 و 6 به دلیل خاصیت ضد درد و ضد التهابی باعث تسکین درد و نرمی مفاصل می شود.

آرتریت:
امروزه بسیاری از مردم از بیماری آرتریت رنج می برند.آرتریت به معنای التهاب مفصل است و نام یک بیماری خاص نیست.به طور مثال آرتروز زیر مجموعه ای از آرتریت می باشد به نام استئوآرتریت که در آن با ساییدگی استخوان در محل مفصل مواجه هستیم.روغن شتر مرغ می تواند از طریق کاهش دادن التهاب و درد به عنوان یک درمان طبیعی برای این مشکل موثر باشد.
سندروم تونل کارپال(گرفتگی عصب مچ دست ):
بسیاری از افراد به علت کار سنگین روزانه و استفاده زیاد از مچ دست دچار این سندروم می شوند. تونل عصبی مچ دست در موارد فوق متورم شده و به رگ داخل تونل عصبی فشار وارد می کند که سبب درد و خواب رفتگی دست می شود.روغن شترمرغ به دلیل دارا بودن اسید های چرب ضروری که خاصیت ضد التهابی دارد،التهاب و ورم تونل عصبی را بر طرف کرده و به حالت عادی بر می گرداند. خانم هایی که در دوران بارداری دچار بیماری گرفتگی عصب مچ دست می شوند،می توانند از خواص روغن شترمرغ جهت تسکین درد بهره مند شوند.
سوختگی ها:
استفاده از روغن شتر مرغ در محل سوختگی باعث کاهش التهابات تاول سوختگی و بهبود و رشد سلول های پوست می شود,روغن شتر مرغ جهت سوختگی های درجه 1 و درجه 2 مرهم بسیار مناسبی می باشد و در سوختگی های درجه 3 باعث نرمی مفاصل , بازسازی پوست اسیب دیده و همچنین بازسازی کننده مو و ناخن می گردد .
مطالعات و ازمایشات نشان می دهد که استفاده از روغن شتر مرغ بلافاصله بعد از سوختگی باعث تسریع در بهبود  و رشد سلول های پوست می شود , استفاده از روغن 24 تا 48 ساعت بعد از سوختگی مدت زمان بهبودی را کاهش می دهد .
 
لازم به ذکر است  روغن شتر مرغ درمان بسیار خوبی برای افتاب سوختگی می باشد و همچنین ازپوست بدن در مقابل افتاب سوختگی محافظت  می کند.
مراقبت از مو و ناخن :
روغن شتر مرغ حاوی اسیدهای چرب ضروری ، مورد نیاز سلول های زنده فولیکول مو است که به دلیل غنی بودن از اکسیژن، منجر به رشد موهای سالم ,شفاف و درخشنده می شود .چرا که وجود اکسیژن سبب افزایش گردش خون در آن ناحیه می شود و به دنبال آن غذا رسانی به سلول آفزایش می یابد. مصرف روغن شتر مرغ برای انواع موهای چرب ,خشک ,شوره دار و رنگ شده مناسب وحتی برای موهای ضعیف مورد استفاده قرار می گیرد .همچنین دربرطرف کردن آثار ناشی از آفتاب سوختگی موها به کار می رود.
ناخنها در واقع شکل دیگری از پوست هستند که از یک پروتئین سخت به نام کراتین ساخته شده اند . ناخن ها همانند سایر اعضا ء بدن نیاز به مراقبت دارند , روغن شتر مرغ  خیلی کمک می کند تا ناخن های خشک و صدمه دیده از مواد مغذی روغن تغذیه نماید و به حالت ایده ال خود برسند.
چین و چروک ها :   
  روغن شتر مرغ با داشتن اسیدهای چرب غیر  ضروری با نفوذ به داخل پوست توانایی زیادی در بر طرف کردن چین و چروک پوست ,آسیب های ناشی از آفتاب سوختگی و لکه های ناشی از آن دارد.
با گذشت زمان پوست توانایی نگهداری آب و خاصیت الاستیسیته و نرمی خود را از دست می دهد.روغن شتر مرغ با نفوذ بالا و جایگزینی در پوست موجب جلوگیری از خشکی و نرمی پوست می گردد و از ظاهر شدن چروک های پوست جلوگیری می کند. این روغن برای ضخیم سازی پوست افرادسالخورده جلوگیری  از خشکی پوست نیز استفاده می شود.روغن شتر مرغ در درمان آکنه , اگزما و پسوریازیس کاربرد فراوان دارد.

 آکنه :
روغن شترمرغ یک ماده طبیعی ضد التهاب برای کنترل اکنه و جوش می باشد.این ماده یک آنتی باکتریال طبیعی است که با باکتری های مولد اکنه و جوش مبارزه می کند. روغن شترمرغ الرژی زا نمی باشد و به همین دلیل برای انواع پوست قابل استفاده می باشد.به همان اندازه که در درمان جوش موثر است،در بازسازی جای زخم ها نیز موثر می باشد.استفاده از انواع فراورده های روغن شترمرغ مانند صابون و روغن شترمرغ خالص برای درمان اکنه پیشنهاد می شود.
 

اگزما :
اگزما یک بیماری شایع پوستی است.اگزما التهاب پوست می باشد که منجر به ایجاد دانه های قرمز پوستی می شود که به مرور زمان خشک شده،به صورت فلسی در امده و با خارش شدید همراه هستند.خاراندن موضع باعث وخیم تر شدن اگزما می شود.این مشکل در تمامی نقاط بدن ممکن است بوجود آید،ولی پشت زانو و ارنج شایع تر می باشد.
 
استفاده از روغن شترمرغ با دارا بودن اسید های چرب ضروری می تواند در درمان بیماری بسیار مفید باشد.این فراورده با پوشاندن ناحیه مربوطه بیمار را از این بیماری رهایی می بخشد.چرا که با دارا بودن خاصیت ضد التهابی و با دارا بودن خاصیت آنتی سپتیک اجازه رشد باکتری ها را نمی دهد.با دارا بودن خاصیت ضد الرژیک از تحریک پوست و اثرات جانبی جلوگیری می کند.دارای قدرت نفوذ بسیار بالا می باشد , بنابراین چربی بر روی پوست به جا نمی گذارد , منافذ پوست را مسدود نمی کند. و کمک به بازسازی پوستمی می نماید .
استریا ( ترک پوست ) :
زمانی که پوست هنگام چاقی , لاغری و یا بارداری حالت کشسانی خود را از دست می دهد لایه درم ( لایه میانی )پوست صدمه می بیند و ما ظاهر پوست را در نواحی شکستگی بصورت دو رنگ و ترک خورده می بینیم , که روغن شتر مرغ برای کاهش ترک ها و دو رنگی پوست مورد استفاده قرار می گیرد. به علت اینکه  روغن شترمرغ حاوی مقادیر زیادی از  اسیدلینولنیک (امگا3) و اسیدلینولئیک (امگا6) اسید ها (اسید های چرب اشباع نشده که بدن قادر به تولید آنها نیست ، ولی پوست نیازمند آن است ) و اسید اولئیک که رشد سلول پوستی جدید را تقویت می کند . روغن شترمرغ تمامی این آجرهای ساختمانی را مستقیماً از طریق اپیدرم به غشاء میانی پوست منتقل می کند.
  روغن شترمرغ دارای میزان زیادی ویتامین E بوده  که این ویتامین یک آنتی اکسیدان طبیعی است که توسط لایه درم  مورد استفاده قرار می گیرد .
تسکین درد :
  درد احساسی است که هیچ شخصی مایل به تجربه آن نیست . میلیون ها نفر در سراسر جهان هر روزه بدنبال مسکن درد برای انواع مختلفی  از ناراحتی هایی که موجب درد شده می گردند . درد ممکن است داخلی باشد مانند : آرتروز ، درد مفاصل ، کمر درد، سردرد، یا دردهای خارجی مانند : نیش حشرات ، کبودی ها و سوختگی ها. اکثر دردها توسط التهاب پوست یا بافتهای بدنی یا باکتری هایی که موجب عفونت شده اند ، ایجاد می شوند . تنها مشکل این است اکثر افراد بدنبال درمان داروهای تجویزی اند که ممکن است  دارای عوارض جانبی و یا موجب آلرژی ها شوند .
روغن شتر مرغ به علت غیر سمی بودن  (قابل استفاده برای هر شخص و فاقد اثرات جانبی ), آنتی باکتریال بودن (درد ناشی از تجمع باکتری یا عفونت می تواند توسط روغن شتر مرغ التیام یابد ) و خاصیت ضد التهابی  (روغن شتر مرغ با دارا بودن اسیدهای چرب ضروری توانایی کاهش درد ناشی از تورم و التهاب  را دارد ) مورد استفاده قرار می گیرد .
علاوه بر کاربردهای ذکر شده بسیاری از دردها و ناراحتی های مزمن دیگر, توسط روغن شتر مرغ بهبود می یابدکه  برخی از انهاعبارتند از:
1.  التیام بخش درد مفاصل
2.  بهبود کوفتگی
3.  از بین برنده صدمات پوستی (تاول و پوست اندازی ) ناشی از آفتاب سوختگی
4.  از بین برنده التهابات مربوط به پوشک کودکان، حفاظت از قسمت های پوشیده پوست
5.  تسکین جای نیش حشرات
6.جلوگیری از تاول زدن و کاهش التهابات سوختگی ها.
7.نرم کننده و مرطوب کننده پوست .
8.بهبود پوست ترک خورده (استریا )
9.  برطرف کننده درد در سوختگی های ناشی از پرتودرمانی
10.  بهترین محصول برای پس از اصلاح اقایان
11.  کاهش لکه های ایجاد شده ناشی از کهولت سن
12.  از بین برند ه اگزما
13.  بهترین ماده برای استفاده پس از حمام، سونا و اسپا (جکوزی)
14.  تسکین دهنده پوست پس از موم گذاری ( اپیلاسیون )
15.  لوسیون بدن مخصوصا برای پوست های خشک .
16.  تسکین سندرم درد ناحیه مچ دست ( سندرم تونل کارپال )
17.  کاهش خارش پوست
18.  کاهش خطوط سطحی و افزایش ضخامت یا کاهش خطوط ریز  پوست در افراد سالخورده .
19.  پیشگیری از ایجاد اسکار
20.  کاهش اثر به جا مانده از خراشیدگی
21.  کاهش تورم در دررفتگی ها
22.  تقویت ناخن های ضعیف
23.  نرم کننده  و حالت دهنده مو.
24.  درمان ترک خوردگی لب
25.  تسکین گرفتگی ماهیچه ( اسپاسم عضلات )
26.  بهترین ماده برای ماساژ که در بسیاری از سالن های ماساژ به کار می رود .
27.  کاهش پینه بستگی

28.  کاهش خارش و پوسته شدن در بیماری پسوریازیس
29.   کمک به پیشگیری و کاهش زخم بستر
30.  برطرف کننده خستگی و پف زیر چشم
31.  کاهش چین وچروک پوست
32.  کمک به بهبود سردرد
تفاوت روغن شترمرغ آتروپات با سایر محصولات موجود در بازار چیست؟
آتروپات بر این عقیده است که روغن شترمرغ مرغوب محصولی است که ساختار روغن که همانا اسیدهای چرب غیر اشباع و ویتامین های موجود در این روغن است،صدمه ندیده و حفظ شده است.

شناسایی اولیه روغن شترمرغ :
1.  روغن شترمرغ از نظر بو باید همانند سایر روغن های حیوانی،دارای بو معمول می باشد.از نظر طعم هم بی مزه و یا مقدار کمی شیرین است.
2.  شکل فیزیکی روغن دو فاز می باشد.
3.  رنگ روغن کرم رنگ(رنگ کاه) و کمی نیز زرد و یا سفید است (بسته به نوع فراوری) و هیچ رنگ دیگری مربوط به روغن شترمرغ نیست.
4.  نفوذ سریع روغن در پوست.
5.  عمدتا تاثیر گذاری انی بر تسکین درد.
چگونه روغن شتر مرغ را مصرف کنیم ؟
روغن شترمرغ با توجه به ساختار خود،در هوای معمولی اتاق مایع می باشد و بیشتر در نیمه دوم سال (پاییز و زمستان) به صورت جامد در می اید و جهت استفاده باید ظرف را چند ثانیه زیر اب گرم گرفت تا روغن رقیق شود.روغن رقیق راحت تر پمپ و سریع تر جذب پوست می شود.
قبل از استفاده از روغن بطری را تکان دهید تا هر دو فاز روغن با هم میکس شود و سپس اقدام به استفاده نمائید.
بهترین زمان استفاده از روغن پس شستشوی پوست و استحمام می باشد.
روغن شتر مرغ را در محل مورد نظر به اندازه کافی پمپ نمائید و سپس ماساژ دهید تا روغن جذب شود چنانچه روغن  را بیش از حد نیاز بر روی پوست پمپ نمائید جذب با تاخیر انجام می شود و چربی در سطح پوست  باقی می ماند چرا که منافذ پوست با توجه به میزان استعمال بیش از حد روغن مسدود می گردد.
•  اثر بخشی روغن شتر مرغ بستگی به عوامل متعدد از جمله سن , وزن و نیاز بیمار دارد.
تسکین درد :
 حداقل زمان اثر بخشی روغن با توجه به سه عامل فوق جهت تسکین درد 5 دقیقه و حداکثر حدود25 روز است که این روغن اقدام به مدیریت و تسکین درد می نماید.
زیبایی و بازسازی پوست :
اثر بخشی روغن جهت بازسازی پوست و نفوذ عمقی در لایه های مختلف پوست که هرکدام وظیفه ای خاص به عهده دارند حدود 75 روز زمان لازم است.


توجه:
قبل از استفاده از روغن جهت پوست صورت،لازم است روغن را روی پوست مچ دست و یا بازو تست نمائید.در صورت واکنش منفی (خارش یا التهاب پوست) از استفاده خودداری شود.
در افرادی که طبع گرمی دارند،احتمال بروز واکنش می باشد.

مراجع:
1-نگاهی علمی،کاربردی به نوع پروری شترمرغ در ایران، نوشته دکتر اصغر محمدی خنامان.
2  – زبان خوراکی ها ,نوشته دکتر غیاث الدین جزایری.
3- حکیم عظیم خان محمد , محیط اعظم 1383 , موسسه مطالعات تاریخ پزشکی.
4 – زرگری علی , گیاهان دارویی ,جلد 4 , تهران انتشارات دانشگاه تهران.
5-Hobady GR. Emu oil. Australian Emu.
6-American Emu Association.AEA Oil Standards Team.
7 -International Emu Oil Standards. Revision2. May 1998

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیتم به سبد خرید اضافه شد